dilluns, 23 de novembre del 2009

Visita al CRAM


A la visita que em pogut gaudir aquest matí, al CRAM (Centre de Recuperació d’Animals Mariins) de Premià de Mar, ens va ensenyar les seves instal·lacions, i ens van passar un vídeo sobre la història i l’origen del CRAM, i les activitats que es duen a terme. Que són les següents:


  • Recorregut guiat per les instal·lacions del centre de recuperació.

  • Visita a l’ exposició “Causes de regressió del nostre mar i les espècies que hi habiten”

  • Projecció d’audiovisuals sobre es espècies marines amenaçades del Mediterrani.

  • Tallers educatius, sobre com actuar davant l’avarament d’un dofí i sobre la contaminació acústica.

Aquestes activitats estan adressades tant a escoles, famílies, amants del mar, i professionals d’aquest sector.


Un dels aspectes que hi donen més importància, és el perill d’extinció de les espècies marines i ecosistemes del mar Mediterrani, les seves causes, i els ensenyen que fer per conservar el mar i les espècies que l’habiten, donant possibles solucions tant individuals com col·lectives.Les visites a les escoles, són guiades pel personal del centre, i estàn adaptades a tots els nivells educatius, adaptant les diverses activitats i continguts segons l’edat de l’alumnat.


Els objectius d’aquestes activitats són que prenguin consciència de com maltractem el mar Mediterrani, i les conseqüències que repercuteixen en els animals marins. El primer pas per aconseguir aquests objectius, és fer-los entendre, estimar, i protegir el mar. Aquesta presa de consciència és dóna a partir de d’implicació personal.


Les visites per part de les escoles al CRAM, són des de P3 fins a 4rt d’ESO. La durava d’aquesta visita és d’una hora i mitja per tots els cursos, excepte els d'educació infantil, que és una hora. I el preu és de 4€ per alumne, menys P3, P4 i P5, que són 3€ cadascun, amb un màxim de 30 alumnes a cada grup.


Les visites al Centre de Recuperació d’Animals Marins, és de les 10h fins les 16h, de dilluns a divendres.


Ha estat un plaer poder visitar aquest centre, i informar-nos de tot el seu enfocament en l'àmbit educatiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada