dimarts, 3 de novembre del 2009

COED

26/10/2009-Petit Grup.

El poema que ens ha llegit avui la Lluïsa es de Trinitat Catasús, i es titula La natura.

Ens ha donat unes fotocòpies sobre la caracterització dels registres socials que resumits són:

- Registre vulgar: està vinculat al registre col·loquial però hi abunden els vulgarismes. Es fa servir en contextos no formals.

- Els argots: és la parla privada d'un grup social que es considera diferent als altres.

- Registre col·loquial: respon als usos privats de la llengua, i sol ser un registre oral.

- Registre estàndard: és el registre neutre, és el que s'ensenya i fa servir les formes lingüístiques de norma gramatical.

- Registre periodístic: és molt ampli, segons la temàtica i les situacions concretes. Pot acostar-se a altres registres, ja siguin més o menys formals. Té una funcionalitat explicativa.

- Registre publicitari: Es fa servir en contextos breus per ensenyar una idea. Usa sovint recursos retòrics i imatges gràfiques.

- Registre cientificotècnic: es caracteritza per la claredat, la presició i concisió. Requereix una formació en aquell tema per poder fer ús d'aques registre. I presenta molts noms propis.

- Registre juridicoadministratiu: es fa servir en els intercanvis comunicatius entre l'Administració i els ciutadans. es manifesta sobretot en textos escrits.

- Registre literari: es fa servir en els textos literaris i en àmbit escrit. Presenta una elaboració estètica elevada i té un grau màxim d'elaboració formal.

Després ens ha donat unes altres fotocòpies sobre les Tipologies textuals, i em estat mirant el text narratiu i el text descriptiu per a llocs i personatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada